Manifestacije

Ždreške lazi

Kud "Sv .Luka" Ždrelac", organizira tradicionalno folklorno zabavnu večer "Ždreške lazi“. Večer je dobila naziv po stihovima iz pjesme domaće pjesnikinje "....zaresle su stare lazi...ne nosi se više brime...onud više niko ne prolazi...jer je došlo niko drugo vrime...". Manifestacija se tradicionalno održava svake godine u samom centru mjesta Ždrelac i okuplja mnogobrojne turiste i domaće.

Međunarodna smotra folklora - Dobropoljana

Tradicionalno se održava svake godine u Dobropoljani pod vodstvom KUD-a Bokolje iz Dobropoljane. Svake godine na smotri nastupaju brojni domaći i strani KUD-ovi te je stoga ovo jedna od važnijih kulturnih manifestacija na ovom području. Mogu se vidjeti razne nošnje iz svih krajeva, probati domaće delicije i uživati u posebnom ambijentu spoja kulture i mora. Manifestacija se odvija na pozornici pokraj mjesne rive. Nakon kulturnog programa posjetitelje očekuje i zabavni program.

Otočko natjecanje u praćan

Udruga za održivi razvoj BUMBAK u suradnji sa mnogobrojnim volonterima organizira ovu jedinstvenu manifestaciju na širem području. Radi se o natjecanju u gađanju iz praćke. U cilju promicanja tradicionalnih starih igara praćka mora biti drvena, a samo natjecanje se odvija u šumi nedaleko od glavne prometnice. Osim edukativnog sadržaja te zabavnih igara posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda te bogat zabavni program koji potraje do dugo u noć.

Slovenska noć

Već skoro dvadeset godina održava se Slovenska noć u Pašmanu na rivi. Večer zabavnog programa potraje do dugo u noć. Nastupaju zvijezde slovenske estrade. Večer je namijenjena svim slovenskim turistima ali i svima ostalima. Dalmatinska fešta na slovenski način, spoj koji osigurava nezaboravan provod i dobru zabavu.

Mišulića siđa

U starom dijelu Kraja, jedan je dan kada se stare ulice bude i život u njima se vraća punim plućima. Starinske igre, odjeća, hrana i piće ono je što se nudi, a pjesme i veselja ima na pretek. Manifestacija okuplja brojne posjetitelje.

Otočna klapska smotra

Tradicionalna smotra koja se odvija u Pašmanu svake godine pod vodstvom Klape Zikva sa otoka Pašmana. Klapska večer okuplja mnogobrojne klape iz raznih dijelova Hrvatske, ženske, muške i mješovite koje svojim a capella pjevanjem uprizoruju na najljepši mogući način tradiciju klapskog pjevanja.

Pašman Guide App Pašman Guide App

Download

Pašman Guide App

Pašman Guide App - App Store Pašman Guide App - Google Play
How to enter Croatia Logo